Υπ. Δικαιοσύνης: Αποτρόπαιες οι πράξεις των σωφρονιστικών στις Σέρρες

0

Για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του Κράτους Δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής, έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, αναφερόμενος στις συνθήκες θανάτου του Αλβανού κρατουμένου και τόνισε πως “τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου”.

Παράλληλα, άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων προέβησαν στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο Eισαγγελέας Άμφισσας, Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ίλι Καρέλι, ο οποίος λίγες μέρες αφού δολοφόνησε σωφρονιστικό υπάλληλο, ξυλοκοπήθηκε από τουλάχιστον 10 άτομα πριν μπει στο κελί του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του.

Οι διώξεις αφορούν τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 14 άτομα, αφού προηγήθηκε ευρύτατη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία περιελάμβανε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών καθώς και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο.
 

Σχόλια