Υπ. Δικαιοσύνης: Προσωρινά στο «ΚΕΡΑΝΗΣ» τα δικαστήρια Πειραιά

0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εχθές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με το θέμα της παραμονής των Δικαστηρίων εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ.Σταματογιάννης, ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, o Αντιπεριφερειάρχης, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕΠ.

Οι ανωτέρω φορείς πρότειναν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες να μεταστεγαστούν μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρείται από το Δήμο αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Το Υπουργείο θεωρώντας θετική την πρόταση αυτή εισηγήθηκε:

Τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες να μεταφερθούν προσωρινά, στο «ΚΕΡΑΝΗΣ» μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη Ράλλειο Σχολή.
Στη συνέχεια τα παραπάνω δικαστήρια να στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις (καλλωπισμός, δημιουργία εξόδου κινδύνου, κλπ).

Οι φορείς της πόλης επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση αυτή, ενώ συμφωνήθηκε όπως, εντός επτά ημερών, υπάρξει νέα σύσκεψη για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.