Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Νέο ν/σ για την ιεραρχία και το μισθολόγιο στο Δημόσιο

0

Ο Υπουργός δήλωσε επίσης, ότι το μέτρο της κινητικότητας αποσυνδέεται από τις απολύσεις, μετά και την ολοκλήρωση των 25.000 διαθεσιμοτήτων που είχε συμφωνηθεί με την τρόικα. “Προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα”, δήλωσε ο υπουργός.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι εξετάζεται νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας, ενώ τα χρήματα για το πριμ δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι μέτρο “δημοσιονομικά ουδέτερο”, το οποίο θα προκύψει σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιές ομάδες υπαλλήλων θα υποστούν νέες περικοπές μισθού, με αφορμή και το νέο τρόπο αξιολόγησης.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, ενώ για τις απολύσεις ανέφερε ότι πέρα από τις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με τη διαθεσιμότητα.

Ωστόσο πρόσθεσε, ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο”, οι οποίες μπορούν να γίνουν για πειθαρχικά παραπτώματα ή έπειτα από κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων.

Σχόλια