Υπ. Παιδείας: Τροπολογία εξαιρέσεων στη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών

0

Tροπολογία με την οποία εισάγονται εξαιρέσεις σχετικά με τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών», κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που παρουσίασε ο κ. Λοβέρδος, θα εξαιρούνται από τη διαγραφή όσοι φοιτητές είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις, σε τουλάχιστον μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Ωστόσο, ο υπουργός δεσμεύτηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι θα προωθήσει και νέα αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από τη διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική, τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Υποστηρίζοντας τις ρυθμίσεις σχετικά με τις διαγραφές των “αιώνιων φοιτητών’’, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε το 2011, από τη Βουλή και μάλιστα με εντυπωσιακή πλειοψηφία, 250 βουλευτών.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει τα ίδια τα πανεπιστήμια, το δικαίωμα που παρείχε ο νόμος του 2011 να εξαιρεθούν από την διαγραφή οι φοιτητές που συμμετείχαν σε εξετάσεις, το διεκδίκησαν μόνο 25.000 από το σύνολο των 170.000 ‘’αιώνιων φοιτητών”.
 

Σχόλια