Υπ.Δικαιοσύνης: Επιτάχυνση των διαδικασιών για τις εκκρεμείς υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου

0

Άμεση εκκαθάριση όλων των υποθέσεων συμβασιούχων του Δημοσίου που εκκρεμούν ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χ. Αθανασίου, μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να έχουν συζητηθεί όλες οι υποθέσεις των συμβασιούχων Δημοσίου και ΟΤΑ, οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους δυνάμει προσωρινών διαταγών και να έχουν εκδικαστεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή». Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ακόμα και υποθέσεις με δικάσιμο για το 2014 και το 2015, προσδιορίζονται πλέον για το 2013, ώστε όλες οι σχετικές διαδικασίες να έχουν δρομολογηθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Ουσιαστικά, με τις νέες διατάξεις του υπουργού Δικαιοσύνης, επιχειρείται να τεθεί ένα τέλος στο καθεστώς προσωρινής παραμονής ή επαναφοράς των συμβασιούχων στις θέσεις τους, εις το διηνεκές.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο αριθμός των απασχολούμενων συμβασιούχων στο Δημόσιο ανέρχεται στους 6.000, από τους οποίους οι 3.500 εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχόλια