Υπ.Δημόσιας Τάξης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τις «μικρές» διαδηλώσεις

0

Νομοθετική ρύθμιση για τις μικρές διαδηλώσεις προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να αποκλείουν κεντρικές οδικές αρτηρίες. Σχετική συνάντηση του υπουργού κ.Ν. Δένδια με τα προεδρεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Η νέα ρύθμιση θα προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες στις λεγόμενες «μικρές» διαδηλώσεις δεν θα μπορούν να κλείνουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους των αστικών κέντρων. Το επιτρεπτό ή μη κεντρικών οδικών αξόνων από τους διαδηλωτές θα κρίνεται βάσει μιας σειράς κριτηρίων, στα οποία ενδεικτικά περιλαμβάνονται παράμετροι όπως η οικονομική δραστηριότητα και η συχνότητα των κινητοποιήσεων στους συγκεκριμένους δρόμους.

Πρόθεση του υπουργείου είναι να θέσει σε πιλοτική εφαρμογή το εν λόγω σχέδιο για το προσεχές διάστημα μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη συνταχθεί σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «μικρές» θεωρούνται οι διαδηλώσεις με συμμετοχή 100-150 ατόμων ενώ οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις φαίνεται μέχρι στιγμής να κρατούν αρνητική στάση σε οποιονδήποτε πιθανό περιορισμό των κινητοποιήσεών τους.

Σχόλια