Υπεγράφη η ΥΑ για το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

0

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε χθες την απόφαση για την εφαρμογή του νέου ενιαίου ωραρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Έπειτα από μακρά διαβούλευση και σε πνεύμα συναίνεσης με την ΑΔΕΔΥ, η εγκύκλιος εφαρμογής της απόφασης εστάλη προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών για το κοινό, το οποίο θα είναι το ίδιο χειμώνα-καλοκαίρι, θα είναι 09:00-15:00, ενώ οι υπάλληλοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα ωράρια 07:30-15:00 και 09:00-16:30. Η εφαρμογή του ωραρίου αυτού αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2006.

Οι υπάλληλοι, σημειώνεται, με δήλωσή τους, που θα υποβάλλουν το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου κάθε έτους, θα δηλώσουν το ωράριο το οποίο επιθυμούν να ακολουθήσουν και η δήλωσή τους αυτή είναι «ανέκλητη». Ο λόγος της επιλογής ωραρίου προσέλευσης είναι η αποφυγή προβλημάτων που σχετίζονται με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, βρεφονηπιακών σταθμών κ.λπ..

Επίσης, στην απόφαση αναφέρονται οι υπηρεσίες που εξαιρούνται από το νέο ωράριο, όπως οι υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, τα ΚΕΠ κ.ά..