Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων το ν/σ για τη φοροδιαφυγή

0

Ο Αναστάσης Παπαληγούρας, κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, υιοθέτησε πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Κοσμίδη, σχετικά με τις προβλέψεις του νέου νομοσχεδίου.

Έτσι, ο υπουργός Δικαιοσύνης, για την απαλλαγή των επιχειρηματιών που δεν καταβάλλουν εργατικές και εργοδοτικές εισφορές, από τις προβλέψεις για τα έσοδα που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, έθεσε πλαφόν 150.000 ευρώ, ορίζοντας ότι η εξ αντικειμένου απαλλαγή τους, αφορά μόνον ποσά κάτω του πλαφόν αυτού.

Το άρθρο 17 υπερψηφίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια – όχι όμως και σειρά διατάξεων, όπως οι προαγωγές των δικαστικών λειτουργών και η παράταση της ισχύος του πίνακα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1997 για τους ειρηνοδίκες, τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε.

Ιδιαίτερος υπήρξε ο προβληματισμός του Σώματος για τη διάταξη που καταργεί τη δυνατότητα αναστολής της εκτέλεσης των ποινών φυλάκισης για τους αυτουργούς της βίας και των βανδαλισμών στα γήπεδα (χούλιγκανς), όπως επίσης και της δυνατότητας χορήγησης αναστολής από το Εφετείο. Η Ολομέλεια υπερψήφισε τελικά το εν λόγω άρθρο 20.