Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις κάμερες

0

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις κάμερες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε τροποποίηση της σχετικής διάταξης, λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν διαπιστώνεται παρανομία, το υλικό θα καταστρέφεται. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν απόσυρση της τροπολογίας, η οποία πάντως υπερψηφίστηκε.
Ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε ότι η σχετική διάταξη έχει τρεις στόχους: Πρώτον, να προσδιορίζει τα όρια μεταξύ δύο θεσμικών λειτουργιών, της δικαστικής και των ανεξάρτητων αρχών, δεύτερον, να βγάλει τις μάσκες από κοινούς εγκληματίες και τρίτον, να συμπληρώσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για τη ρύθμιση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Καστανίδης έκανε λόγο για ανεπίτρεπτη για τα κοινωνικά ήθη και τη συνταγματική τάξη τροπολογία που περιορίζει, όπως είπε, τις ατομικές ελευθερίες.
Τις έντονες διαφωνίες τους εξέφρασαν και τα κόμματα της Αριστεράς. «Καλώ τους πολίτες να μην κουκουλώνουν τις κάμερες, αλλά να τις καταστρέφουν» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λ.Κανέλλη.
Από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι «η ΝΔ μας γυρίζει σε όλους τους τομείς πίσω. Μας γυρίζει και στο κράτος χαφιέ, το οποίο υπήρχε πολλές δεκαετίες πριν.» Επιπρόσθετα, ο Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε στη Βουλή ότι όποιος προσφύγει στο ΣτΕ θα δικαιωθεί.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης καταδίκασε τη χρήση «κρυφών καμερών», τάχθηκε ωστόσο υπέρ της χρήσης φορητών καμερών από αστυνομικούς.

Σχόλια