Υπερψηφίστηκε το επενδυτικό νομοσχέδιο στο σύνολό του

0

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη είχε υπερψηφιστεί κατ’ άρθρο το επενδυτικό νομοσχέδιο και εκκρεμούσε η ψήφισή του στο σύνολο.

Έντονο κλίμα επικράτησε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αναφορικά με την επίμαχη διάταξη του άρθρου 78, η οποία προστέθηκε εκπρόθεσμα με τροπολογία με την οποία προβλέπεται η παροχή ασυλίας στις τραπεζικές διοικήσεις που ενέκριναν δάνεια σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου Δημοσίου τομέα. Με τη συγκεκριμένη διάταξη ουσιαστικά ορίζεται ότι δε διαπράττουν απιστία και δεν θα έχουν ποινικές ευθύνες οι διοικήσεις των τραπεζών που δίνουν δάνεια, ακόμη και με αδιαφανείς διαδικασίες, σε κόμματα, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Συνεπώς, μέσα σε κλίμα έντασης και φραστικών αντιπαραθέσεων, ψηφίστηκε στο σύνολό του ο επενδυτικός νόμος, χωρίς να προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία καθώς, όπως επεσήμανε, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ι. Τραγάκης, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν μπορεί να επαναληφθεί ψηφοφορία μεμονωμένα για το άρθρο 78 καθώς αυτό είναι ήδη ψηφισμένο, και ως εκ τούτου, είτε θα έπρεπε να γίνει ονομαστική για το σύνολο του νομοσχεδίου, είτε να ψηφιστεί αυτό με τη συνήθη διαδικασία.

Σχόλια