Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

0

Υπερψηφίστηκε στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που αφορά πληθώρα θεμάτων, όπως τη διαχείριση των φάρων, ζητήματα στρατολογίας, την εθελουσία έξοδος των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κ.ά.

Ακόμα, υπερψηφίστηκε και σειρά από τροπολογίες,με πιο σημαντική αυτή του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία καταργεί τον υφιστάμενο διαχωρισμό ανάμεσα στις εργοληπτικές και μελετητικές εταιρείες σχετικά με τα δημόσια έργα που είναι σε θέση να αναλάβουν.

Έγιναν ακόμα δεκτές πέντε βουλευτικές τροπολογίες: Μία που αφορά και πάλι τη συμμετοχή των εργαζομένων των ΕΑΣ στο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου, τροπολογία για αναστολή ποινικής δίωξης της διοίκησης των ΕΑΣ για συγκεκριμένες φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες της εταιρείας, τροπολογία για τη διατήρηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που εξέρχονται εθελουσίως από τα ΕΑΣ, τροπολογία για την καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους στα ναυπηγεία του Νεωρίου της Σύρου και μία για διετή παράταση της αναβολής στράτευσης για φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πέραν των βουλευτικών τροπολογιών και της τροπολογίας του υπουργείου Υποδομών, κατατέθηκαν και υπερψηφίστηκαν άλλες επτά υπουργικές τροπολογίες που προβλέπουν:

– Αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.

– Παράταση μέχρι την 31η Αυγούστου, της ισχύος της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διέθεταν άδεια πέρυσι την ίδια ημερομηνία.

– Επιχορήγηση των θυγατρικών των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για να καταβληθούν δεδουλευμένα εργαζομένων, ενόψει της θέσης τους σε ειδική εκκαθάριση.

– Επανακαθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για τη χορήγηση καταστάσεων επιβίβασης στα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Μετάθεση για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, της εγγραφής των επιτυχόντων ιδιωτών στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

– Θεσμοθέτηση εκ νέου της δυνατότητας πρόσληψης υπαλλήλων του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

– Χορήγηση στους δύτες του υπουργείου Πολιτισμού, ειδικής πρόσθετης αμοιβής για κάθε μέρα κατάδυσης.