Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανακατανομή των θέσεων στα Εφετεία

0

Υπερψηφίστηκε εχθές από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανακατανομή των θέσεων των Προέδρων Εφετών και των  Εφετών.

Υπενθυμίζεται η αντίδραση τόσο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και της Ένωσης Εισαγγελέων, με κοινό αίτημα την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και την επανεξέτασή της, υπό όρους συνεννόησης και δημόσιας διαβούλευσης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αγνόησε το σύνολο των σχετικών αιτημάτων και προχώρησε στην υπερψήφισή της, επιδεικνύοντας αδιάλλακτη στάση για ένα θέμα για το οποίο δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική συνεννόηση. Αποτέλεσμα της στάσης του είναι η άμεση αντίδραση των κ.κ.Χρ. Σεβαστίδη, Δ.Ν. Εφέτης, Προέδρου Ε.Δ.Ε., Χαρ. Σεβαστίδη, Προέδρου Πρωτοδικών, Εκπρ. Τύπου Ε.Δ.Ε., Π. Μποροδήμου, Πρωτοδίκη, Αναπλ. Ταμία Ε.Δ.Ε.,  οι οποίοι με σημερινό ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο τους με τίτλο Qui tacet consentire videtur” προαναγγέλλουν περαιτέρω κινητοποιήσεις, καλώντας όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης να λάβουν δημόσια θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του άρθρου πατήστε εδώ

Σχόλια