Υπό αμφισβήτηση ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού

0

Εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε να κριθεί παράνομος ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και μάλιστα σε μια περίοδο που η Αρχή ασχολείται με ορισμένες από τις σημαντικότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση που η εισήγηση γίνει δεκτή, περισσότερες από 8 υποθέσεις που εκδικάζονται αυτή τη στιγμή από την Αρχή, μεταξύ των οποίων η υπόθεση του «καρτέλ του γάλακτος», του ΟΛΠ, των καυσίμων (ΒΡ, SHELL), των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων κ.λπ., αναμένεται να τιναχθούν «στον αέρα».

Ταυτόχρονα , είναι πολύ πιθανόν να τεθούν υπό αμφισβήτηση τρεις αποφάσεις, με τις οποίες η Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμα σε πέντε εταιρείες (security, αεροπορικά καύσιμα, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων), που εκδόθηκαν τους πρώτους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση θα συζητηθεί στο ΣτΕ και σε περίπτωση που η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την εισήγηση, «τότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπλοκάρει, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την αρχή του χρόνου θα καταπέσουν, ενώ οι διαδικασίες για τις υποθέσεις που εκδικάζονται θα πρέπει να αρχίσουν και πάλι από την αρχή», σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Ανεξάρτητης Αρχής.