Υπό εξέταση νέα στοιχεία «κλειδιά» στην υπόθεση Siemens

0

Τρεις επιταγές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, συμφωνητικά της εταιρείας με υπεράκτιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον Παναμά και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και μαρτυρίες υπαλλήλων που δηλώνουν ότι χειρίστηκαν μυστικούς λογαριασμούς με τεράστια ποσά για «δουλειές στην Ελλάδα» είναι τα τρία «κλειδιά» που έχει ήδη στα χέρια του ο εισαγγελέας κ. Π. Αθανασίου, με τα οποία προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις διαδρομές των προμηθειών που δόθηκαν για δουλειές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”, το πιο αδιάσειστο στοιχείο που έχει στα χέρια του ο κ. Π. Αθανασίου είναι η επιταγή ενός εκατομμυρίου ευρώ που αποκαλύπτει η εφημερίδα, η οποία εισπράχθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003 από άγνωστο μέχρι στιγμής παραλήπτη.
Για να βρεθεί ο τελικός αποδέκτης του ποσού αυτού έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς τόσο το «στρογγυλό» ποσόν όσο και ο χρόνος εκταμίευσής του με τις υπογραφές δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της Siemens προκαλούν υποψίες ότι πρόκειται για προμήθεια που σχετίζεται με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, στο σκέλος που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο κ. Αθανασίου φέρεται να έχει στη διάθεσή του δύο ακόμη επιταγές που εκδόθηκαν με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο, εκ των οποίων η μία εκδόθηκε έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το φθινόπωρο του 2005, και κατέληξε σε μια υπεράκτια εταιρεία η οποία συστήθηκε στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους λίγους μήνες νωρίτερα.
Μια τρίτη επιταγή, περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ, εκδόθηκε στα τέλη του 1999 μέσω Ντουμπάι και Ζυρίχης. Όλες αυτές οι πληρωμές, οι οποίες συνολικά θα πρέπει να αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιήθηκαν όπως φαίνεται με πανομοιότυπο τρόπο.

Σχόλια