Υπόθεση Άλεξ: Βούλευμα για περαιτέρω εξηγήσεις

0

Βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο καλεί όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Άλεξ να προσέλθουν για περαιτέρω εξηγήσεις.

Στο βούλευμα επισημαίνεται ότι η παρουσία των 14 κατηγορουμένων -ανηλίκων και ενηλίκων- θεωρείται προαιρετική κι όποιος εξ αυτών δεν επιθυμεί ή δεν έχει να εισφέρει κάποιο καινούργιο στοιχείο -έστω αυτήν την στιγμή- επί της ουσίας της υπόθεσης δεν χρειάζεται να προσέλθει.

Ο εισαγγελέας Εφετών, Ζαχαρίας Μουράτης, έχει ήδη υποβάλλει πρόταση για παραπομπή σε δίκη όλων των εμπλεκομένων προσώπων, δηλαδή για τους πέντε ανηλίκους, τους κηδεμόνες τους, τον παππού των δυο ελληνόπουλων αδελφών και τον μεγαλύτερο αδελφό τους.

Οι ανήλικοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο, από κοινού και περιύβριση νεκρού από κοινού. Οι κηδεμόνες τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Εξάλλου, ο παππούς των ελληνόπουλων και ο μεγαλύτερος αδελφός τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή, ψευδορκία μάρτυρα κατ εξακολούθηση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ εξακολούθηση.

Σχόλια