Υπόθεση Άλεξ: Ποινικές διώξεις εις βάρος πέντε αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

0

Λάθη, παραλείψεις και κωλυσιεργία διαπίστωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Θεόδωρος Στρογγύλης, κατά τη διάρκεια εισαγγελικής έρευνας με αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν παραβάσεων καθήκοντος από μέρους των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, που χειρίστηκαν αρχικά την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ.

Για το λόγο αυτό παρήγγειλε στην Εισαγγελία της Βέροιας την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πέντε ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής της Βέροιας.

Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, οι εν λόγω αξιωματικοί καθυστέρησαν να εξετάσουν τους πέντε ανήλικους που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του Αλεξ.

Ακόμη, προκύπτει ότι οι αστυνομικοί δεν πραγματοποίησαν έγκαιρη έρευνα στο ακατοίκητο σπίτι της οδού Έλλης, όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πέντε ανήλικοι μετέφεραν αρχικά το άψυχο κορμί του Αλεξ.

Μετά την άσκηση των διώξεων θα αρχίσει προανάκριση, για να διερευνηθεί εάν προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ότι οι πέντε αξιωματικοί ενήργησαν με δόλο.