Υπόθεση ημερών η δικαστική απόφαση για την υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ

0

Την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ από τη Βέροια.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής εισηγήθηκε την καταδίκη των πέντε ανηλίκων για τις πράξεις που τους καταλογίζονται βάσει του κατηγορητηρίου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλεξ υποστήριξε ότι η ενοχή των πέντε ανηλίκων απεδείχθη κατά τη διάρκεια της τετράμηνης ακροαματικής διαδικασίας στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

Όπως φέρεται να είπε, από τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψε ότι οι δράστες προμελέτησαν το έγκλημα και ότι ο θάνατος του Αλεξ επήλθε ακαριαία κατά το επεισόδιο στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας της έδρας, Ν. Καραμολέγκος πρότεινε μεταξύ άλλων να μετατραπεί για τους ανηλίκους η κατηγορίας της «ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο» σε «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία της Βέροιας, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν τέλεση-από τους νεαρούς και άλλων προσώπων ιδίως του παππού των δύο ελληνόπουλων-του αδικήματος της «έκθεσης σε κίνδυνο ζωής».

Παράλληλα, πρότεινε την αθώωση των ανηλίκων για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού από κοινού.

Σχόλια