Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: “Δεν παραγράφονται οι απαιτήσεις των ενστόλων κατά του Δημοσίου’’

0

Εκπρόσωποι του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων, διευκρίνισαν ότι δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής λόγω παρόδου διετίας της απαίτησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των αναδρομικών τους.

Η διευκρίνιση αυτή ήρθε μετά την απάντηση που έλαβε το υπουργείο από το υπουργείο Οικονομικών, σε σχετικό ερώτημά του, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, με την οποία πρότεινε προς τα μέλη της τρόπους για τη μη παραγραφή της απαίτησής τους.

Η ΕΑΑΣ υπογράμμιζε στην σχετική ανακοίνωση, πως «κατά την ασφαλέστερη εκδοχή, ο χρόνος παραγραφής αρχίζει από την 1-8-2014» και πρότεινε συγκεκριμένα τα εξής:

– Την άσκηση αγωγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διεκδίκηση των αναδρομικών με την οποία διακόπτεται αμετάκλητα η παραγραφή της απαιτήσεως και επιπλέον η απαίτηση αυτή έχει τοκοφόρο χαρακτήρα.
–  Την υποβολή αίτησης στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την οποία να ζητείται  η αναγνώριση της απαιτήσεως των αναδρομικών, οπότε διακόπτεται η παραγραφή της απαιτήσεως αυτής.