Υποχρεωτική ζώνη και διπλάσια πρόστιμα στο νέο ΚΟΚ

0

Υποχρεωτική καθίσταται η ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες διπλασιάζονται, ενώ, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης σε συνάντησή του με εκπροσώπους των επαγγελματιών οδηγών, θα γίνει εξορθολογισμός των ορίων ταχύτητας.

Η ζώνη ασφαλείας γίνεται υποχρεωτική για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, ΚΤΕΛ, φορτηγών διεθνών μεταφορών, μπλε λεωφορείων, αλλά ακόμη και αστυνομικών που κινούνται στο δρόμο.

Το πρόστιμο διπλασιάζεται από τα 83 στα 166 ευρώ, ενώ ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να φορά ακόμη και ο συνεπιβάτης σε ταξί στο μπροστινό κάθισμα, καθώς και οι επιβάτες των ΚΤΕΛ, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την ευθύνη καταβολής προστίμου. Το πρόστιμο για παραβίαση «STOP» διπλασιάζεται από τα 167 στα 334 ευρώ, όπως και η παράνομη είσοδος στις λεωφορειολωρίδες από τα 83 στα 166 ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ακόμη ότι για ένα χρονικό διάστημα θα αφαιρείται το δίπλωμα οδηγού που σταθμεύει σε ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ η ίδια ποινή θα αφορά και αυτόν που παραβιάζει φυλασσόμενη διάβαση τρένων στο δρόμο.

Αυστηρά θα είναι επίσης τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν στις λεωφορειολωρίδες, η αστυνόμευση των οποίων θα ενταθεί, προκειμένου τα λεωφορεία και κατά συνέπεια τα δεκάδες χιλιάδες άτομα που τα χρησιμοποιούν καθημερινώς να μετακινούνται πιο γρήγορα.

Σχόλια