Ζήτημα ημερών η έκδοση του Έλληνα «εγκέφαλου» σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης γυναικών

0

Την Παρασκευή, 4 Ιουλίου, θα παραδοθεί, το πιθανότερο, στις αρμόδιες ελληνικές αρχές ο Έλληνας «εγκέφαλος» του διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης γυναικών, το οποίο εξάρθρωσαν οι βουλγαρικές αρχές της πόλης Μπλαγκόεφγκραντ. Εναντίον του Έλληνα έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Ο συλληφθείς είχε έδρα της παράνομης δραστηριότητάς του το χωριό Κούλατα, δίπλα στο ομώνυμο συνοριακό σταθμό ελέγχου της Βουλγαρίας. Το σπίτι στα Κούλατα, χρησίμευε ως «σταθμός διακίνησης» των γυναικών από Ουκρανία, Μολδαβία και Ουζμπεκιστάν, τις οποίες το κύκλωμα διακινούσε στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις της, η εισηγήτρια της υπόθεσης για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει ελληνικό δικαστήριο, Τατιάνα Αντόνοβα, δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του διοικητικού κέντρου Μπαγκόεφγκραντ, επισήμανε ότι ο Έλληνας κακοποιός έδωσε τη συγκατάθεσή του για επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, όπου εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις σε βάρος του.
Σύμφωνα με την κ. Αντόνοβα, η απέλαση του Έλληνα θα γίνει έπειτα από την προθεσμία τριών ημερών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη βουλγαρική νομοθεσία, ώστε ο κατηγορούμενος να έχει χρόνο να αναθεωρήσει ή όχι τη γνώμη του σχετικά με τον επαναπατρισμό του.
Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Αντόνοβα, «οι δικαστικές αρχές του Μπλαγκόεφγκραντ αντέδρασαν αμέσως στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Έλληνα κακοποιού».

Σχόλια