Ζητούν αθώωση των βαθμολογητριών

0

Τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζήτησαν να σταματήσει η ποινική δίωξη κατά των οχτώ βαθμολογητριών, οι οποίες κατηγορούνται για νόθευση αποτελεσμάτων στα γραπτά των Αγγλικών και παραπέμπονται σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι συνδικαλιστές, ζήτησαν την αθώωση των βαθμολογητριών από κάθε κατηγορία και την ανάκληση του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το οποίο οι οχτώ παραπέμπονται για πλαστογραφία, ενώ η πρόεδρος του εμπλεκόμενου βαθμολογικού κέντρου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.

«Προσβάλλεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Γρηγόρης Καλομοίρης και πρόσθεσε ότι οι πραγματικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε ανώτερα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο υπεράσπισης μίας εκ των οκτώ βαθμολογητριών, Φιντία Βελίκη, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ προκύπτουν ευθύνες για τον υπεύθυνο του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις στην ξένη γλώσσα, που φαίνεται να έδωσε σχετική εντολή, ο οποίος ωστόσο δεν εκλήθη ποτέ να εξεταστεί ως μάρτυρας. «Υπήρξαν παραλείψεις από τη δικαιοσύνη, η οποία καμιά φορά έχει τα μάτια μισάνοιχτα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ εξέφρασαν τη συνδικαλιστική και νομική υποστήριξή τους στις κατηγορούμενες συναδέλφους τους, υποστηρίζοντας ότι η όποια παραβίαση των βαθμολογιών έγινε υπό καθεστώς πίεσης και μετά από “”άνωθεν εντολή””. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, κηρύσσουν για αύριο τρίωρη στάση εργασίας (9-12 το πρωί) και καλούν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Πάντως, ενδέχεται να μην εκδικαστεί η υπόθεση, εξαιτίας της αποχής από τα καθήκοντά τους που έχουν κηρύξει οι δικηγόροι.

Σχόλια