Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Καλό δικαστικό έτος με ελλείψεις και προβλήματα

0

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

“Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους εύχεται σε όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικηγόρους, υγεία και δύναμη στα καθήκοντά τους.

Ξεκινάμε τη νέα δικαστική χρονιά με αισιοδοξία παρά τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται και πάλι οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν. Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό μεγάλης συσσώρευσης δικαστικής ύλης, ενώ ήδη από σήμερα διαφαίνονται τα προβλήματα στην διαδικασία εισόδου και ελέγχων στις δικαστικές αίθουσες. Με δεδομένη τη μόνιμη απροθυμία των αρμόδιων υπουργείων για ουσιαστική ενίσχυση των δομών και τις ελλείψεις σε προσωπικό δικαστικών υπαλλήλων, που δεν έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα, η νέα δικαστική χρονιά βρίσκει για άλλη μια φορά το Δικαστικό Σώμα αποφασισμένο να επιτελέσει το καθήκον του και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των πολιτών για ποιοτική και ταχεία εκδίκαση των υποθέσεών τους που είχαν ματαιωθεί λόγω της πανδημίας, με ορθολογική διαχείριση στην κατανομή των υποθέσεων και τήρηση της δέουσας ισορροπίας μεταξύ της ανάγκης για ταχύτητα και της μη υπέρβασης των ανθρώπινων αντοχών και δυνατοτήτων Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ένωσή μας σχεδιάζει το επόμενο διάστημα πλήθος εκδηλώσεων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και επιστημονικών συνεδρίων. Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα μας επιτρέψουν να βρεθούμε σύντομα κοντά. Ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν επαγγελματικά (θεσμικά, οικονομικά) και θα παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που άπτεται της Δικαιοσύνης, του Συντάγματος, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα βρισκόμαστε σταθερά στο πλάι κάθε συναδέλφου που έχει ανάγκη τη στήριξη της Ένωσής του. Καλό δικαστικό έτος!”

Σχόλια