Ευρ. Κοινοβούλιο: Κορωνοϊός και παραπληροφόρηση

Συζήτηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Josep Borrell

0

Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Josep Borrell θα συζητήσουν την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης την Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020.

Στόχος της πρόσφατης σχετικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης είναι να παρουσιάσει συνοπτικά τάσεις και συμπεράσματα σχετικά με την παραπληροφόρηση γύρω από την πανδημία, φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε έξαρση με τη στήριξη κυβερνήσεων τρίτων χωρών, παρά τις πιθανές θανάσιμες συνέπειές του.

Ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell θα απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Κοινοβούλιο τόνισε στο ψήφισμα που υιοθέτησε στις 17 Απριλίου ότι η παραπληροφόρηση γύρω από τον COVID-19 αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη δημόσια υγεία και κάλεσε την ΕΕ να δράσει για την έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, καθώς και τις πλατφόρμες του διαδικτύου να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους.

Σχόλια