Η αναγκαιότητα του Δίκαιου για τη ρύθμιση της ψηφιακής επικοινωνίας μας [12/7]

0

Οι τεχνολογικές επαναστάσεις και ιδίως η ψηφιακή  έχουν  κυριολεκτικά αναστατώσει τον τρόπο της ατομικής και συλλογικής μας διαβίωσης. Τα μέσα μαζικής και ατομικής επικοινωνίας και  κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποκτήσει τεράστια δύναμη επιρροής της κοινής γνώμης και ανεξέλεγκτης διάδοσης ιδεών, ακόμη και μίσους, πρόκλησης  βιαιοπραγιών και παραβίασης του νόμου και των χρηστών ηθών. Η αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων απαιτεί την υιοθέτηση κανόνων και έννομης ρύθμισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το δίκαιο αρωγός αλλά και ρυθμιστής του ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού και της θεμιτής χρήσης της τεχνολογίας.

Τα πιο πάνω, καθώς και πολλά άλλα συναφή ζητήματα, θα συζητηθούν στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η αναγκαιότητα του Δίκαιου για τη ρύθμιση της ψηφιακής επικοινωνίας μας», η οποία διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του πανεπιστημίου την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, από τις 19:00 μέχρι τις 20:30.

Συμμετέχουν:

  • Χρήστος Ράμμος, Πρόεδρος της Αρχής Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ε.Τ.
  • Κώστας Δ. Παπαδημητρίου, Ομοτ. Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, Πρόεδρος ΟΜΕΔ
  • Δημήτριος Κουκιάδης, Δ.Ν., LL.M., Λέκτορας Νομικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Στέργιος Μήτας, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου, Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Την εκδήλωση συντονίζει ο Καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης, Επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νομική Σχολή πατήστε εδώ.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται αιτήσεις για εγγραφές στο Χειμερινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο 2022, του οποίου τα μαθήματα αρχίζουν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Σελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και το κανάλι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο YouTube.