Η νέα κανονικότητα στις συνεντεύξεις εργασίας Δικηγόρων

0

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πιέζει τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο, ελάχιστες αγορές έχουν μείνει ανεπηρέαστες, οδηγώντας σε πλήθος αρνητικών επιπτώσεων τόσο στο εργατικό δυναμικό όσο και στις διαδικασίες πρόσληψης.

Ορισμένοι εργοδότες έχουν προσανατολιστεί σε πάγωμα των προσλήψεων έως ότου οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας σταθεροποιηθούν, αλλά αρκετοί συνεχίζουν να προσλαμβάνουν, σε μια προσπάθεια να προσπεράσουν την επιβράδυνση της αγοράς.

Μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της πανδημίας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η τηλεργασία, έχουν οδηγήσει τους εργοδότες σε πιο δημιουργικές λύσεις. Διαδικασίες όπως αυτή της πρόσληψης νέων δικηγόρων έχουν στραφεί ήδη σε ψηφιακές μεθόδους, όπως οι βιντεοκλήσεις μέσω Skype.

«Σε μια προσπάθεια να μειώσουν μερικές από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στις επιχειρήσεις τους, οι εταιρείες στρέφονται στην τεχνολογία για να διατηρήσουν τη συνέχεια των επιχειρήσεων τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας», δήλωσε ο διευθυντής της Glassdoor, Jo Cresswell, στο CNBC.

Η στροφή στις τηλε-συνεντεύξεις δεν είναι πρωτοφανής. Η πρόοδος της τεχνολογίας σε συνδυασμό με  την πρόσφατη περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, είχαν οδηγήσει ήδη σε αύξηση στις εξ αποστάσεως προσλήψεις.

«Είδαμε ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των τηλε συνεντεύξεων κατά την τελευταία οικονομική ύφεση, και γι ‘αυτό δεν εκπλήσσομαι που αρχίζουμε να βλέπουμε μια αύξηση ενδιαφέροντος από τους εργοδότες κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού», σημείωσε ο Peter Baskin, επικεφαλής υπηρεσίας απομακρυσμένων προσλήψεων.

Ωστόσο, σηματοδοτείται μια νέα εποχή για τους εργοδότες και τους υποψηφίους, πολλοί εκ των οποιον είναι συνηθισμένοι σε προσωπικές συνεντεύξεις και πλέον θα πρέπει να στραφούν σε διαδικασίες ψηφιακής “επιλογής” για πρώτη φορά. Στη νέα φάση λειτουργίας στην οποία εισήλθε η οικονομία θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για την εφαρμογή των νέων κανόνων, εργοδότες και εργαζόμενοι.

Καταχώρηση νέας αγγελίας Δικηγόρου – Lawjobs.gr

Σχόλια