Η Νομική Σχολή Αθηνών συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ELMC

0

Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα λάβει μέρος για πέμπτη συνεχή χρονιά – μετά την επιτυχημένη πορεία σε Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Χάγη, Εδιμβούργο και Μαδρίτη – στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης European Law Moot Court (στο εξής: ELMC) που θα διεξαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Ο ELMC είναι ένας ετήσιος διεθνής διαγωνισμός που διεξάγεται μεταξύ πανεπιστημιακών ομάδων, οι οποίες απαρτίζονται από φοιτητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ενωσιακό δίκαιο. Διοργανώνεται από την ELMC Society, η οποία ιδρύθηκε το 1988. Σήμερα θεωρείται ως η πιο διακεκριμένη εικονική δίκη στο πεδίο του ενωσιακού δικαίου και ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς εικονικής δίκης στον κόσμο. Είναι, άλλωστε, ο δεύτερος παλαιότερος διαγωνισμός εικονικής δίκης παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός ELMC αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας προδικαστικής παραπομπής ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Δικαστηρίου, όπου διεξάγεται και ο τελικός του διαγωνισμού, με συμμετοχή άνω των 80 ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων.

Καλούνται οι φοιτήτριες και φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ να υποβάλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα έως την Παρασκευή 19ης Ιουλίου 2019 (19.7.2019) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elmc.teamathens[at]gmail[dot]com. Σε αυτό θα πρέπει να αναφέρονται τα μαθήματα ενωσιακού δικαίου στα οποία έχουν τυχόν εξετασθεί. Απαραίτητη είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και επιθυμητή η γνώση της γαλλικής.

Η υπόθεση του διαγωνισμού θα δημοσιευτεί την 1η Σεπτεμβρίου 2019 (1.9.2019). Εφόσον η ομάδα της Σχολής μας διαγωνισθεί με επιτυχία στη γραπτή φάση του διαγωνισμού, θα ακολουθήσει η προφορική φάση με συμμετοχή στους περιφερειακούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Ο τελικός διεξάγεται κατά τη διάρκεια του Απριλίου στην έδρα του Δικαστηρίου της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, ενώπιον δικαστών του Δικαστηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ (στα αγγλικά και γαλλικά).

Σχόλια