Την Παρασκευή 21.2.2020, ενόψει της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών της Νομικής Σχολής το 1973, δεν θα διεξαχθούν μαθήματα και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της Σχολής καθώς και η Βιβλιοθήκη.
Η κατάληψη της νομικής σχολής Αθηνών τον Φεβρουάριο του 1973 ήταν η πρώτη μαζική κινητοποίηση των φοιτητών κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Στις 21 Φεβρουαρίου 1973, 4.000 φοιτητές καταλαμβάνουν το κτήριο της νομικής σχολής Αθηνών και καλούν τον λαό να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Αιτία ήταν το νομοθετικό διάταγμα 1347, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο εθνικής Άμυνας θα μπορούσε να ανακαλεί τις αναβολές στράτευσης των φοιτητών που απείχαν λόγω μαθημάτων. Είχε προηγηθεί η αποχή των φοιτητών του Πολυτεχνείου και η εισβολή της αστυνομίας σε αυτό. Γύρω από το κτίριο της νομικής εκτός από τους φοιτητές συγκεντρώθηκε και απλός κόσμος. Στο συντονιστικό όργανο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Όλγα Τρέμη, Στέφανος Τζουμάκας, Κώστας Μπίστης, Μάκης Παρασκευόπουλος κ.α. Στην κατάληψη συμμετείχαν φοιτητές όλων των σχολών. Η βασική απαίτηση των φοιτητών ήταν η άμεση ανάκληση του νομοθετικού διατάγματος.
Οι πρυτανικές αρχές δεν αντέδρασαν άμεσα αλλά προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις με επικεφαλής τον πρύτανη Κωνσταντίνο Τούντα. Την επόμενη μέρα οι φοιτητές αποχώρησαν από το κτήριο, με την βοήθεια του κόσμου που ήταν συγκεντρωμένος γύρω από αυτό, κάτω από τον φόβο επέμβασης του καθεστώτος. Κατα τη διάρκεια της αποχώρησης πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία και με στελέχη παρακρατικών οργανώσεων με αποτέλεσμα να συλληφθούν αρκετοί και να οδηγηθούν στα ΕΑΤ-ΕΣΑ. Στις 20 Μαρτίου του ίδιου έτους οι φοιτητές προχώρησαν σε δεύτερη κατάληψη χωρίς όμως να έχει υπάρξει συμφωνία όλων των πολιτικών οργανώσεων της νεολαίας. Με άδεια της πρυτανείας η αστυνομία εισέβαλε στη σχολή και αφού ξυλοκόπησε, συνέλαβε αρκετούς φοιτητές. (el.wikipedia.org)