Κορωνοϊός: Επείγον έγγραφο για την προστασία δικ. υπαλλήλων (ευπαθείς ομάδες)

0

Επείγον έγγραφο προς Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας με θέμα: “ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ” απέστειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Σε συνέχεια του από 28/2/2020 εγγράφου μας (αρ.πρωτ.129/28-2- 2020) και έχοντας υπόψη: α) τα νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα και β) το γεγονός ότι λαμβάνονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον κορωνοϊό, είναι προφανές ότι, σε αυτή τη φάση, τα μέτρα έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και όσοι ανήκουν σε αυτές (υποκείμενα χρόνια νοσήματα), πρέπει να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα αυτοπεριορισμού και να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι αυτήν την εποχή. Τα άτομα αυτά ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής εκδήλωσης της νόσου και επιπλοκών και κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η εφαρμογή μέτρων με έμφαση στην αποφυγή χώρων συγχρωτισμού για τα άτομα αυτά».

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και που είναι υποχρεωμένοι καθημερινά να βρίσκονται σε χώρους έντονου συγχρωτισμού, όπως οι γραμματείες και οι δικαστικές αίθουσες και να έρχονται σε άμεση καθημερινή επαφή και συνεργασία με πλήθος πολιτών, δικηγόρων, δικαστών, συναδέλφων.

Είναι υποχρέωσή μας, αυτή τη δεδομένη στιγμή, να προστατεύσουμε τους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να νοσήσουν σοβαρά και με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, λόγω της φύσης της εργασίας τους, σε αυτή τη φάση εξάπλωσης της νόσου.

Παρακαλείσθε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Σχόλια