Κορωνοϊός: Επιστολές της Ένωσης Εισαγγελέων σε Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας

0

Επιστολές προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας απέστειλε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος νωρίς σήμερα το πρωί, επισημαίνοντας ότι κανένα από τα ληφθέντα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσής του κορωνοϊού,  δεν σχετίζεται με τη λειτουργία των δικαστηρίων, όπου καθημερινά  συναθροίζονται υποχρεωτικά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Αναλυτικά η Ένωση Εισαγγελέων ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία :

α) Την άμεση και τακτική απολύμανση των χώρων των Δικαστηρίων της χώρας με την ταυτόχρονη  διάθεση αντισηπτικών υγρών και μέσων ατομικής προφύλαξης και υγιεινής.

β) Την λήψη μέτρων αποφυγής συνωστισμού στις Δικαστικές αίθουσες και στις υπηρεσίες των Εισαγγελιών και Δικαστηρίων της χώρας ( άρθρ. 18 παρ. 4 εδ. β΄, παρ. 7 Ν. 1756/1988 ) εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση, άλλως την παροχή εξουσιοδότησης στους Διευθύνοντες τα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας να ορίζουν με πράξη τους ανάλογα με τις τοπικές επικρατούσες συνθήκες υγείας.

γ) Την άμεση αναστολή  λειτουργίας κάθε  δικαστηρίου ,  στο οποίο τυχόν θα διαπιστωθεί  κρούσμα, πλην βεβαίως της εκδίκασης υποθέσεων   με κατεπείγοντα χαρακτήρα (προσωρινά κρατούμενοι , παραγραφές, αυτόφωρα κακουργήματα και σοβαρά πλημμελήματα κλπ)

Σχόλια