Αυστηρές προϋποθέσεις για πρόωρες αποφυλακίσεις

0

Σε σημαντικές αλλά επιμέρους αλλαγές προχωρεί η κυβέρνηση, υλοποιώντας προεκλογική της δέσμευση για μεταβολές στους κώδικες (Ποινικό και Ποινικής Δικονομίας), όπως ενημέρωσε χθες το υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας. Οι επικείμενες αλλαγές βρίσκονται σε τελικό στάδιο και η επεξεργαςία τους γίνεται κατά βάση από τις ίδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που είχαν εκπονήσει τους νέους Κώδικες, που ψηφίστηκαν εσπευσμένα παραμονές των εκλογών από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιάρας παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τις γενικές κατευθύνσεις των αλλαγών, επικεντρώνοντας σε διατάξεις που είχαν επικριθεί ή άλλες που κρίνονται από την πορεία των πραγμάτων ως απαραίτητες να νομοθετηθούν τώρα.

Σε ό,τι αφορά τις μεταβολές στον Ποινικό Κώδικα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι θα αφορούν την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις πρόωρες αποφυλακίσεις κρατουμένων, την ποινική αντιμετώπιση εγκλημάτων τρομοκρατίας, όπως επιβάλλεται από τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και επιπλέον αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Σχόλια