spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsLaw ClippingsΑντιδράσεις των Δικηγόρων στις απαξιωτικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Αντιδράσεις των Δικηγόρων στις απαξιωτικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Για τους συνήγορους υπεράσπισης των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών

spot_img
spot_img

Αίσθημα προσβολής και απαξίωσης αισθάνονται πολλοί δικηγόροι με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή όσα είπε για το έγκλημα των Τεμπών για τους δικηγόρους των οικογενειών των θυμάτων, όσον αφορά στις αποζημιώσεις και την αμοιβή τους.

Συγκεκριμένα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλείται να πάρει θέση μετά τις απαξιωτικές αναφορές του Υπουργού Υγείας, προς το δικηγορικό λειτούργημα και τους δικηγόρους.

Δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητούν με σχετικό αίτημά τους να πάρει θέση ο Δικηγορικός Σύλλογος αλλά και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και να καταδικάσει τις γενικεύσεις και τις απαξιωτικές αναφορές του υπουργού για τους δικηγόρους.

Και συμπληρώνουν:

«Για να καταδείξει δε με σαφήνεια σε τι συνίσταται ο ως άνω διαχωρισμός μεταξύ των δικηγόρων και των εντολέων τους, έφερε ως παράδειγμα Πρόεδρο κόμματος, η οποία συμμετέχει στην υπόθεση ως δικηγόρος εκπροσωπώντας συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη, δηλώνοντας ότι “η εμμονή” στον χαρακτηρισμό της υποθέσεων των Τεμπών ως “έγκλημα” έχει οικονομικό κίνητρο καθότι “αν είναι έγκλημα οι αποζημιώσεις που θα πάρουν θα είναι εκατομμύρια ενώ αν είναι δυστύχημα θα πάρουν εκατομμύρια” και άρα και οι δικηγόροι “στην πρώτη περίπτωση θα πάρουν εκατομμύρια, στη δεύτερη μερικές χιλιάδες” και καταλήγει “Γιατί λοιπόν να μην πω εγώ πως το κίνητρο της είναι οικονομικό, για να βγάλει λεφτά… Λοιπόν για τα λεφτά τα κάνει”».

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο, οι δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη συνιστούν ευθεία προσβολή του δικηγορικού λειτουργήματος από όργανο της εκτελεστικής εξουσίας.

Επίσης, υπενθυμίζουν στον υπουργό «ότι το λειτούργημα του Δικηγόρου είναι απολύτων συνυφασμένο με την ορθή και εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης και του Δημοκρατικού πολιτεύματος».

Για να συμπληρώσουν πως «η άποψη του κ. Γεωργιάδη επιχειρεί (…) να απορποσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ουσία του ερευνόμενου θέματος.»

Παράλληλα, οι τρεις συνυπογράφοντες εισηγούνται να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να εκδοθεί ανακοίνωση καταδίκης της δήλωσης αυτής. Παράλληλα να ληφθεί κάθε ενδεδειγμένο μέτρο κατά των προσβολών του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος αλλά και να προταθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων να εκδώσει αντίστοιχη ανακοίνωση καταδίκης τέτοιου είδους δηλώσεων.

Πηγή:Documento
spot_img

Lawjobs