Νέα αντιπρόεδρος του ΕΛ.ΣΥΝ η Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη

0

Κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, νέα αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η 57χρονη Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη, η οποία θα παραμείνει στο δικαστικό σώμα έως τον Ιούνιο του 2031.

Ειδικότερα, σήμερα, το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης  για την τοποθέτηση της σύμβουλου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κυρίας Κουλουμπίνη, στη θέση της Αντιπροέδρου.

Η νέα αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου γεννήθηκε το 1964, στην Αθήνα. Από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έλαβε το πτυχίο της τον Απρίλιο του 1987 και συνέχισε την μετεκπαίδευσή της (1988-1990) στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (Τμήμα Διοικητικής Δικαιοσύνης). Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το Σεπτέμβριο του 1990 με το βαθμό της Εισηγήτριας, ενώ τον Δεκέμβριο του 1998 προήχθη σε Πάρεδρο και τον Οκτώβριο του 2006, σε Σύμβουλο.

Έχει διατελέσει μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας και του Ειδικού Δικαστηρίου επίλυσης διαφορών του άρθρου 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ενώ έχει διδάξει και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.