Νομική Σχ. ΑΠΘ: Διαγωνισμός εικονικής δίκης – Helga Pedersen Moot Court Competition

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ - ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ

0

H Σχολή μας θα συμμετάσχει στον 11ο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης στα αγγλικά:  Helga Pedersen Moot Court Competition (πρώην European Human Rights Moot Court Competition). Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το διεθνές τμήμα της European Law Students Association (ELSA International) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

Η ομάδα της Σχολής μας θα αποτελείται από δύο έως τέσσερα μέλη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στη Σχολή κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να στελεχώσουν την ομάδα της Σχολής παρακαλούνται όπως το δηλώσουν μέχρι  την Τρίτη 06/09/2022 ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: alpapazi@law.auth.gr (Γραμματεία Τομέα Διεθνών Σπουδών,  γραφείο 406, κα Αλεξία Παπάζη). Μαζί με τη δήλωσή τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως υποβάλλουν ένα σύντομο σημείωμα στο οποίο θα αναφέρουν α) το πρόγραμμα (προπτυχιακό / μεταπτυχιακό) που παρακολουθούν και το έτος σπουδών, β) τα μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει  επιτυχώς, το αντικείμενο των οποίων περιλαμβάνει τα θεμελιώδη δικαιώματα και γ) το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Μετά τη λήψη των δηλώσεων ενδιαφέροντος θα ανακοινωθεί ο τρόπος επιλογής.

Η συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών στην ομάδα της Σχολής θα απαιτήσει την αυξημένη διαθεσιμότητά τους τόσο για τη σύνταξη και υποβολή των Γραπτών Υπομνημάτων, όσο και για την προετοιμασία συμμετοχής τους στον προφορικό Προκριματικό Γύρο του Διαγωνισμού. Στον Τελικό Γύρο – που προβλέπεται, καταρχήν, να διεξαχθεί στην πόλη του Στρασβούργου, στο ΕΔΔΑ – θα προκριθούν 18 ομάδες (από τις 160 περίπου που συμμετέχουν ετησίως στον Διαγωνισμό), με κριτήριο τη βαθμολογία των Γραπτών Υπομνημάτων και την επίδοσή τους στον Προκριματικό Γύρο, των οποίων η βαρύτητα κρίνεται ισάξια.

H υπόθεση του διαγωνισμού πρόκειται να ανακοινωθεί στις 09/09/2022. Στόχος της Σχολής είναι η ομάδα που θα συμμετάσχει να προκριθεί στον τελικό γύρο.

Για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών και την καλύτερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την ομάδα της Σχολής, θα διεξαχθεί διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ELSA Thessaloniki. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 31 Αυγούστου και ώρα 19:00, δια της πλατφόρμας ZOOM μέσω του κάτωθι συνδέσμου: https://authgr.zoom.us/j/99595735861?pwd=M1JBeXZGQmowRXdjblBESExrcWcxZz09

Meeting ID: 995 9573 5861

Passcode: 372717

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού: https://ehrmcc.elsa.org και στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΔΔΑ: https://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=events/mootcourt&c=.

Ο Τομέας Διεθνών Σπουδών θα καλύψει τα έξοδα εγγραφής των συμμετεχόντων στο Διαγωνισμό. Εφόσον η ομάδα της Σχολής προκριθεί στον Τελικό Γύρο, θα ισχύσουν οι αποφάσεις της Σχολής για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής της.