Νομική Σχ. ΑΠΘ: Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Η Ημερίδα που διοργανώθηκε από την έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ)

0
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργανώθηκε από την έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) με θέμα το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.
Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, έργου των μελών της ερευνητικής ομάδας «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού», της οποίας επιστημονικά υπεύθυνη είναι η κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘ, κα. Κατερίνα Σαββαΐδου και μέλη της είναι απόφοιτοι του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Δίκαιο και Οικονομικά” του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονία και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
Το Σχέδιο Ανάκαμψης αποτελεί ένα προσωρινό μέσο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ για την αποκατάσταση των άμεσων οικονομικών και κοινωνικών ζημιών, που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Στόχος της ημερίδας είναι η  παρουσίαση της σχεδίασης και διάρθρωσης του προγράμματος, το οποίο διαθέτει ως στόχο την επίτευξη μίας Ευρώπης πιο πράσινης, πιο ψηφιακής, πιο ανθεκτικής και καλύτερα προσαρμοσμένης στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν
Η κα. Κατερίνα Σαββαΐδου, κάτοχος της Έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘ και Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ και
κα. Βιργινία Τζώρτζη, Επίκουρη Καθηγήτρια Δικαίου ΕΕ, Νομικής Σχολής ΔΠΘ και Γραμματέας του ΚΔΕΟΔ
Την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάκαμψης εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας “Διαφάνεια του Προϋπολογισμού” ακολούθησε συζήτηση με τους κάτωθι ομιλητές:
Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών,
Τον κ. Μιχάλη Μητσόπουλο, Διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Τομέας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών,
Τον κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, Πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), τ. Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
Τον κ. Δημήτριο Β. Σκιαδά, κάτοχο της Έδρας Jean Monnet “Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της Ε.Ε. & έλεγχος” Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Καθηγητή του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και Επισκέπτη Ερευνητή στο Κέντρο για τη μελέτη της Ευρώπης – Παν/μιο Βοστώνης.
Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παρουσίαση ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 

Σχόλια