Στη Βουλή το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Δικαστική Αστυνομία

0

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο,

«Σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης»,  το οποίο αποτελείται από 56 άρθρα συνολικά.

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, εισάγεται ο θεσμός της Δικαστικής Αστυνομίας και ρυθμίζονται ζητήματα όπως: η οργάνωση, η διάρθρωση, η στελέχωση και οι αρμοδιότητες της νέας υπηρεσίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για τη Δικαστική Αστυνομία

“Η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας που αποτελεί πραγματικότητα στις περισσότερες προηγμένες δικαιικά χώρες, σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και για τη χώρα μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης ως θεσμού και στην επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της. Ένα όραμα δεκαετιών που εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ένα πάγιο αίτημα δικαστών, εισαγγελέων αλλά και δικηγόρων υλοποιείται επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική μεταρρύθμιση, που βρίσκεται στην τελική ευθεία της ψήφισης της από τη Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα συμβάλλει στην ενίσχυση και υποβοήθηση του έργου δικαστών και εισαγγελέων, με επιστήμονες και πραγματογνώμονες, οι οποίοι θα παρέχουν με υπευθυνότητα τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις τους σε εκκρεμείς σύνθετες υποθέσεις. Περαιτέρω με την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας αναμένεται να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των ανεκτέλεστων δικαστικών αποφάσεων, γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση αντίστοιχων εσόδων του Δημοσίου με σημαντικά ποσά, αλλά και να εμπεδωθεί η ασφάλεια στα δικαστικά καταστήματα, αποδεσμεύοντας παράλληλα προσωπικό της ΕΛΑΣ.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου [843.04 KB]