ΟΔΥΕ: ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15/10

0

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων:

“ΠΡΟΣ:Όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και τα φυσικά μέλη

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης, για την Πέμπτη 15 Οκτώβρη 2020, με τα παρακάτω αιτήματα:

1) Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

2) Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας.

3) Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

4) Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

5) Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

6) Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

7) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

8) Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

9) Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

10)Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση, είναι ο μόνος τρόπος για να αναδείξουμε τα μεγάλα αιτήματά της, που δεν αφορούν μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, γιατί αναφέρονται στα τρία υπέρτατα κοινωνικά αγαθά: ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Έξι ολόκληρους μήνες από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και ενώ ολόκληρη η ελληνική κοινωνία επέδειξε υποδειγματική πειθαρχία, προκειμένου να βοηθήσει και να δώσει τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση, για να βελτιώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κατάσταση είναι χειρότερη από πριν, αφού είμαστε ακόμα στον Οκτώβρη μήνα και οι Μονάδες Εντατικής στα νοσοκομεία εξαντλούνται, ενώ η κυβέρνηση έχει μοιράσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και ταϊζοντας τα Μέσα Ενημέρωσης, ενδιαφερόμενη μόνο για το επικοινωνιακό «φαίνεσθαι».

Δεν μπορεί η κοροϊδία να συνεχιστεί άλλο. Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κάθε είδους αντιλαϊκές πολιτικές.”

Σχόλια