ΟΔΥΕ: Ανακοίνωση σχετικά με το αίτημα εμβολιασμού

0

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων:


“ΘΕΜΑ:
Ενημέρωση σχετικά με το αίτημα της Ο.Δ.Υ.Ε. για προτεραιότητα των εργαζομένων στα Δικαστήρια στους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό

Κοινοποίηση: Προς τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Δικαστικών Υπαλλήλων και τα φυσικά μέλη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ο.Δ.Υ.Ε. με τον Γενικό Γραμματέα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την οποία ενημερωθήκαμε ότι οι Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας έχουν προτεραιοποιηθεί στον προγραμματισμό των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού covid-19, δεδομένου ότι τα Δικαστήρια είναι εργασιακό περιβάλλον με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του ιού.

Αυτήν άλλωστε την ιδιαιτερότητα του εργασιακού χώρου των Δικαστηρίων, είχαμε επισημάνει με τις διαδοχικές παρεμβάσεις – επιστολές του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (βλέπε τα έγγραφα μας με αρ.πρωτ.:226/3-2-2021, 222/15-1-2021, 213/19-11-2020) και αισθανόμαστε δικαιωμένοι, που οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι φορείς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δείχνουν να κατανοούν το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση του Δ.Σ. για τις περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα.”