ΟΔΥΕ: Συνάντηση με εκπροσώπους του e-ΕΦΚΑ για το θέμα της συνταξιοδότησης από το Ταμείο Νομικών

0

“Συνάντηση Μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ με εκπροσώπους του e-ΕΦΚΑ για το θέμα της συνταξιοδότησης από το Ταμείο Νομικών

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/7/2021 συνάντηση μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. (Γιώργος Διαμάντης, Γιάννης Παπαναγιώτου, Φώτης Πέρρος), με τον Γενικό Διευθυντή Συντάξεων Δημόσιου Τομέα του EΦΚΑ κ. Ιωάννη Τριάντο, παρουσία του Διευθυντή
Νομοθεσίας και Συντονισμού Συνταξιοδότησης κ. Κοντοκώστα και του συναδέλφου Δικαστικού Υπαλλήλου αποσπασμένου στον ΕΦΚΑ Γιώργου Πάζιου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα που αφορούν το Ταμείο Νομικών. Ακολούθησε δε επικοινωνία του Προέδρου της ΟΔΥΕ με την Γενική Διευθύντρια Συντάξεων κ. Ελένη Νιαρχάκου και κατόπιν παρέμβασης της ιδίας και με την Διευθύντρια του Ταμείου Νομικών κ. Αθανασοπούλου.

Από τις συναντήσεις και τις επιμέρους επικοινωνίες, προέκυψε ότι για τον υπολογισμό της προσαύξησης των συντάξεων, λόγω της παράλληλης ασφάλισης στο Ταμείο Νομικών και προκειμένου να γίνει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων, απαιτείται η αποστολή από μέρους του Ταμείου Νομικών των στοιχείων που αφορούν τις συντάξιμες αποδοχές (κρατήσεις και κοινωνικός πόρος), καθώς και τον χρόνο παράλληλης ασφάλισης. Κατά συνέπεια, από τον Σεπτέμβριο του 2021, θα πρέπει να αρχίσει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.”