ΟΔΥΕ: Συνάντηση με τη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

0

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων:

Θέμα: Συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ με την νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Μαρία Γεωργίου
Κοινοποίηση:
Τους Συλλόγους της Χώρας, (δηλαδή) τα νομικά πρόσωπα μέλη της ΟΔΥΕ,
και τους Δικαστικούς Υπαλλήλους της Χώρας, (δηλαδή) τα φυσικά μέλη της ΟΔΥΕ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 προγραμματισμένη συνάντηση κλιμακίου του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε. με την νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ.Μαρία Γεωργίου, μετά από πρόσκλησή της.

Η συνάντηση, έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η προ ημερών ανοικτή επιστολή της με την οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πολύ σημαντικό ρόλο των Δικαστικών Υπαλλήλων στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Από την μεριά μας, αφού ευχηθήκαμε στην κ. Πρόεδρο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της, στη συνέχεια της εκθέσαμε όλα τα σοβαρά προβλήματα του Κλάδου και των Δικαστικών Υπηρεσιών, με ιδιαίτερη αναφορά στην υποστελέχωση των Δικαστηρίων όλης της χώρας, αλλά και στις χαμηλές αποδοχές των Δικαστικών Υπαλλήλων.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου έδειξε να έχει πλήρη γνώση της υφιστάμενης κατάστασης και εξέφρασε με θέρμη την στήριξη της στις διεκδικήσεις μας για προσλήψεις Δικαστικών Υπαλλήλων και στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών, ενώ αναγνώρισε ως απόλυτα δίκαιο το αίτημά μας για επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών και γενικότερα για
την αναβάθμιση των αποδοχών μας. Μάλιστα δήλωσε ότι θα συνδράμει μέσα από τον θεσμικό της ρόλο για την εξεύρεση λύσεων στο σύνολο των προβλημάτων.

Εξάλλου, προς την κατεύθυνση αυτή, επιβεβαιώθηκε η επιθυμία και από τις δύο πλευρές, για συνέχιση των επαφών και της συνεργασίας.”