ΣτΠ: Επίλυση προβλήματος στέγασης φοιτήτριας στο εξωτερικό εν μέσω πανδημίας

0

Στον Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγε, μέσω της οικογένειάς της στη Ελλάδα, Ελληνίδα φοιτήτρια πανεπιστημίου στη Γερμανία, στην οποία ζητήθηκε να παραδώσει το δωμάτιο της φοιτητικής εστίας όπου διέμενε και να μετακομίσει, εντός προθεσμίας ολίγων ημερών και εν μέσω πανδημίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, κ. Ανδρέας Ποττάκης, με την λήψη του αιτήματος, ανέλαβε πρωτοβουλία και με προσωπική του επιστολή απευθύνθηκε στον ομόλογό του, πρόεδρο της Επιτροπής Αιτημάτων (Petitionsausschuss-Petitions Committee) του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας (Deutscher Bundestag) κ. Marian Wendt, ζητώντας τη παρέμβαση της Επιτροπής προς τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Με συνεχή συνεργασία του προσωπικού του Συνηγόρου του Πολίτη με το προσωπικό του ομόλογου θεσμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και την καθοριστική διαμεσολάβηση του δεύτερου, το ζήτημα επιλύθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η φοιτήτρια δεν χρειάστηκε να μετακομίσει.

Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει ιδιαίτερη ικανοποίηση, επειδή εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης για την ανθρωπότητα δοκιμασίας, η αγαστή συνεργασία μεταξύ των ομολόγων εθνικών θεσμών μετουσιώνεται σε κρίσιμες υπηρεσίες για τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην Ευρώπη.

ΣτΠ – Επιστολή

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αποθήκευση αρχείου [310.41 KB]

 

Σχόλια