«Έσοδα δήμων και Κράτος Δικαίου»: Παρουσίαση στην Πάτρα 25/4/2018

0

 

Ημερίδα και Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της Ειδικής Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη «Έσοδα Δήμων και Κράτος Δικαίου» φιλοξενεί στην Πάτρα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 11.00 π.μ. στoν Πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» του Δήμου Πατρέων (Αγίου Ανδρέου 12).

Θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει η Ανεξάρτητη Αρχή κατά τη διάρκεια της εικοσάχρονης ενασχόλησής της με την εφαρμογή της αρχής του κράτους δικαίου στο πεδίο του τοπικού φορολογικού συστήματος.

Στην έκθεση «Έσοδα Δήμων και Κράτος Δικαίου» παρουσιάζονται περιπτωσιολογικά τα βασικότερα ανταποδοτικά τέλη, οι δημοτικοί φόροι, οι εισφορές και τα πρόστιμα (τέλη καθαριότητας, ύδρευσης, τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων, ΤΑΠ, εισφορά σε χρήμα, πρόστιμα ΚΟΚ) που συγκεντρώνουν οι δήμοι της χώρας. Παράλληλα αναδεικνύονται οι αδυναμίες των βασικών νομοθετικών κειμένων και των διοικητικών πρακτικών που υιοθετούν οι δημοτικές υπηρεσίες για την επιβολή και είσπραξή τους, οι οποίες εν τέλει επηρεάζουν τη σύννομη επιβολή τους.

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο, πριν την έναρξη της ημερίδας, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ.Ε και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου.