Απονομή του 2ου ALBA Business unusual Award στον κ. Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο

0

Αθήνα, Tετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 – Απενεμήθη το δεύτερο Business unusual Award από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece στον κ. Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, παρουσία 300 και πλέον προσωπικοτήτων από όλους τους κλάδους του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο θεσμός Business unusual Award αναδεικνύει σημαντικές δράσεις με θετική επιρροή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Παράλληλα στόχος του Business unusual Award είναι η αναγνώριση και ανάδειξη σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας ή του εξωτερικού που αποτελούν λαμπρά πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Αυτή τη χρονιά το ALBA επέλεξε να αναδείξει την εταιρική κοινωνική ευθύνη και να τιμήσει τον κ. Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο, έναν άνθρωπο με όραμα και κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Πέραν της δράσης του στη βιομηχανία, την οικονομία, την παιδεία  και τον πολιτισμό, έχει συμβάλει στην αειφορία και στην ασφάλεια στην εργασία με διάφορες πρωτοβουλίες, τόσο επαγγελματικά – και με πρωτοποριακή για την Ελλάδα συμμετοχή στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (Global Compact) – όσο και μέσα από την Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ALBA, κ. Νίκος Εμπέογλου, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του κ. Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, ενώ τόνισε τον ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη δημιουργία του Οργανισμού. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Με τη σημερινή απονομή του 2ου Business Unusual Award το ALBA τιμά στο πρόσωπο του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου έναν από τους κατεξοχήν εκπροσώπους του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου που συνδυάζουν την επιτυχημένη παρουσία στην οικονομική δραστηριότητα με την γενικώτερη προσφορά στην κοινωνία, τόσο κυρίως μέσω της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκε για περίπου μισό αιώνα, όσο και προσωπικά.” 

Ο Πρύτανης του ALBA, Καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, εξήρε το απαράμιλλο ήθος, φιλοσοφία και έργο ζωής, καθώς και κοινωνική προσφορά του κ. Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, ο οποίος αποτελεί κατάλληλο πρότυπο προς παραδειγματισμό της νεολαίας.

Μετά την απονομή, ο κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, αφού ευχαρίστησε το ALBA που τον τίμησε με το δεύτερο Business unusual Award, έδωσε μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ομιλία την οποία ολοκλήρωσε με τα εξής λόγια: Κατά τη γνώμη μου, όλες οι δραστηριότητες αυτού του είδους, που πηγάζουν από τη συνείδηση της επιχειρηματικής κοινωνικής ευθύνης, δεν συμφέρουν μόνο την Κοινωνία των Πολιτών και την κοινωνία ευρύτερα αλλά και την ίδια την επιχείρηση. Και δεν αναφέρομαι απλώς στη φήμη της εταιρίας. Ο Thomas Friedman είπε ότι “σήμερα περισσότεροι άνθρωποι παρά ποτέ άλλοτε,  μπορούν να βλέπουν τι συμβαίνει μέσα στην επιχείρησή σου και να σε κρίνουν από τις πράξεις σου, όχι από τα λόγια”. Αυτό είναι αληθές, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, ακόμη σημαντικότερο, το κυριότερο ίσως: Ενώ αυτή η δράση συμφέρει την ίδια την επιχείρηση, την έχει ανάγκη η πατρίδα μας περισσότερο από ποτέ και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνούσε ο Καζαντζάκης, που είχε πει:«Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος θα σώσω τη γη, κι αν δεν σωθεί, θα φταίω εγώ».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Marketing & Επικοινωνίας του ALBA, τηλ.: 210-8964531, e-mail: communications@alba.edu.gr.    
 

Σχόλια