Διαμεσολάβηση – Ο Νέος θεσμός εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (17/03/2015)

0

η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας (στο ισόγειο του Δημαρχείου Γλυφάδας, οδός Άλσους αρ. 15, τηλ: 213 2025200), την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 6:00 μ.μ.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

η κ. Άννα Καυκά, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, ο ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριος Λάμπρος Κοτσίρης, και η κ. Κατερίνα Κωτσάκη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών.

Ομιλητές θα είναι:

η κ. Κατερίνα Κωτσάκη, Νομικός, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, ο κ. Πέτρος Ζουρδούμης, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών, η κ. Βασιλική Παπαδημητρίου, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, ο κ. Σέργιος Μαναράκης, Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής.
Την συζήτηση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Κωτσάκη

Θα γίνει μια Γενική Εισαγωγή στην Διαμεσολάβηση, θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές της, καθώς και ο ρόλος του Διαμεσολαβητή και οι δεξιότητές του, θα επεξηγηθούν οι κυριότερες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2008/52 περί «Διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές διασυνοριακές υποθέσεις», καθώς και του Ν. 3898/2010 με τον οποίο εισήχθη στην Ελληνική Νομοθεσία ο θεσμός της Διαμεσολάβησης, θα γίνει λόγος για τις διαφορές που μπορούν να υπαχθούν σε Διαμεσολάβηση, για το ποτέ και πως γίνεται αυτή η υπαγωγή, για την εκτελεστότητα του συμφωνητικού που προκύπτει από διαδικασία Διαμεσολάβησης, περί του ενδεδειγμένου ή μη να έχει η Διαμεσολάβηση υποχρεωτικό χαρακτήρα, καθώς και περί της Διαμεσολάβησης στα πλαίσια του Νομού για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Θα παρουσιαστεί, επίσης, προσομοίωση Διαμεσολάβησης σε υπόθεση Οικογενειακού Δικαίου, στην οποία τους ρόλους των Μερών και των Διαμεσολαβητών θα υποδυθούν Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές, ενώ Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής θα σχολιάζει την διαδικασία, προκειμένου να γίνει αυτή πιο εύκολα αντιληπτή απο το ακροατήριο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία οι παριστάμενοι θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, που θα λύσουν ενδεχόμενες απορίες τους.

Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας, ευελπιστώντας ότι, φεύγοντας, θα έχετε αποκομίσει μια σαφή εικόνα για τον νέο θεσμό της Διαμεσολάβησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Πρόεδρος
της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
Κατερίνα Κωτσάκη

Παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας στο email της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ»: eed.mediation@eledi.gr με κοινοποίηση στην
κυρία Βασιλική Παπαδημητρίου (papvas25@gmail.com) και στην κυρία Χριστίνα Δημητρίου (cfd0906@gmail.com).
 

Σχόλια