Διαμεσολάβηση-Ο Νέος θεσμός εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (28/04/15)

0

“ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ­ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΛΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ”

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:
‐ ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριος Λάμπρος Κοτσίρης,
– και η κυρία Κατερίνα Κωτσάκη, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ.

Ομιλητές θα είναι:
– η κυρία Κατερίνα Κωτσάκη, Νομικός, Διαμεσολαβήτρια ‐ Διαπιστευμένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ciarb και Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, με θέμα “Γενική Εισαγωγή στην Διαμεσολάβηση κατά το Ελληνικό και το Κοινοτικό Δίκαιο, οι βασικές αρχές της, ο ρόλος και οι δεξιότητες του Διαμεσολαβητή και εκτελεστότητα  του συμφωνητικού που προκύπτει, ενδεχομένως, από την Διαδικασία Διαμεσολάβησης”.
– η κυρία Βασιλική Σκορδάκη, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Σολίσιτορ Αγγλίας & Ουαλλίας, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Μέλος
της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών και της Επιτροπής Εξέτασης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα “Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι το ίδιο είναι.” με στόχο να καταδειχθεί η διαχρονικότητα της Διαμεσολάβησης.
-η κυρία Nicole Μπαλάδη, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το Ciarb, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, με θέμα “Ο ρόλος του παραστάτη Δικηγόρου των Μερών στην Διαδικασία της Διαμεσολάβησης”.
– ο κύριος Χάρης Μεϊδάνης, Δικηγόρος, Δ.Ν., Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το Ciarb, με θέμα “Ποιες διαφορές είναι πρόσφορες προς επίλυση με Διαμεσολάβηση, ποια η κατάλληλη στιγμή για την υπαγωγή τους σε αυτόν τον Εναλλακτικό Τρόπο Επίλυσης Διαφορών” και
-ο κύριος Γιάννης Νεραντζής, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από το Ciarb, με θέμα “Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και η Διαμεσολάβηση”.

Μετά  το πέρας των ομιλιών θα γίνει Προσομοίωση Διαμεσολάβησης σε υπόθεση Εμπορικού Δικαίου, στην οποία τους ρόλους του Διαμεσολαβητή, των Μερών και των νομικών παραστατών τους θα υποδυθούν Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές, ενώ άλλος Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής θα σχολιάζει την διαδικασία συσχετίζοντας την με όσα θεωρητικά θα έχουν εκτεθεί από τους ομιλητές, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητή από το ακροατήριο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία οι παριστάμενοι θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, που θα λύσουν ενδεχόμενες απορίες τους.
Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας, ευελπιστώντας ότι, φεύγοντας, θα έχετε αποκομίσει μια σαφή εικόνα για την Διαμεσολάβηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Κατερίνα Κωτσάκη

Παρακαλούμε δηλώστε την συμμέτοχη σας στο e‐mail της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ:   eed.mediation@eledi.gr, με κοινοποίηση στην Γραμματεία
(cfd906@gmail.com)