Διεθνές συνέδριο: «Πνευματική Ιδιοκτησία και η Ψηφιακή Ατζέντα στην Ευρώπη: Ρυθμίσεις του Παρόντος και Προκλήσεις για το Μέλλον» (06/06/2014)

0

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πνευματική Ιδιοκτησία και η Ψηφιακή Ατζέντα στην Ευρώπη: Ρυθμίσεις του Παρόντος και Προκλήσεις για το Μέλλον» διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (09:00 έως 17:30), με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι δράσεις (νομικές ή άλλες) που έχουν λάβει χώρα στον τομέα του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων και ειδικότερα υπό το πρίσμα της Ψηφιακής Ατζέντας για την Ευρώπη, καθώς και να συζητηθούν μελλοντικές προκλήσεις στον τομέα αυτό.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εξέχουσες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού ακαδημαϊκού χώρου, της ευρωπαϊκής συλλογικής διαχείρισης και εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα απευθύνει ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), Francis Gurry.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.opi.gr/images/various/program_2014.pdf

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΙ, η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής έχει λήξει, καθώς η καταληκτική ημερομηνία ήταν μέχρι 7 Μαΐου 2014.

Σχόλια