Διημερίδα: «Πόλεμος και Ειρήνη στην Πλανητική Εποχή»

0

Η διημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, Ριζάρη και Βασιλίσσης Σοφίας,  την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

Σκοπός της διημερίδας είναι να προσεγγίσει θεωρητικά, εμπειρικά και με μελέτες περίπτωσης, όψεις του πολέμου και μορφών δομικής βίας που επηρεάζουν έθνη, κράτη, λαούς, διαμορφώνουν διαχρονικά το παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι και επιδρούν στην ατομική και συλλογική ευημερία.

Επίσης, η επίκαιρη αυτή εκδήλωση επιχειρεί να φωτίσει πτυχές που αφορούν στην πρόβλεψη, αποτροπή και διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, εγείροντας ερωτήματα και προβληματισμούς αναφορικά με τον χαρακτήρα του σύγχρονου διεθνούς συστήματος και τα νέα είδη πολέμου που διεξάγονται στα πλαίσια του.

Ορισμένα από τα θέματα που θα αναπτυχθούν αναφέρονται στις ιστορικές όψεις του πολέμου, στις κοινωνικές αναπαραστάσεις του φαινομένου, στην έννοια της ειρήνης, της δομικής βίας και τους μηχανισμούς αναπαραγωγής σύγκρουσης, στους υβριδικούς πολέμους και την ασύμμετρη απειλή, τις ψυχοπαθολογικές συνέπειες του πολέμου, στην διπλωματία, στο προσφυγικό ζήτημα. Τέλος, στόχος της εκδήλωσης είναι και το να παρουσιάσει  προτάσεις και θέσεις αντιμετώπισης καίριων εθνικών και διεθνών ζητημάτων, που αποβλέπουν στην επίτευξη των όρων, προϋποθέσεων και συνθηκών ενός μέλλοντος ειρήνης. Στην διημερίδα πρόκειται να συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι.

Προσέλευση – Εγγραφές: 10.30 – 11.30

Έναρξη: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016, ώρα 11.30

Είσοδος ελεύθερη

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης κατόπιν εγγραφής

www.kans.gr

https://www.facebook.com/events/1624419031211063/

 

Σχόλια