spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΕκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση-Συγκρούσεις στο χώρο εργασίας 16-18/04/2015

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση-Συγκρούσεις στο χώρο εργασίας 16-18/04/2015

την Πέμπτη  16 Απριλίου  2015 &
την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015
ώρες 09:00 – 18:00
το Σάββατο 18 Απριλίου (Εργαστήρι Πρακτικής Εξάσκησης)
ώρες 14:00 – 18:00
στο μέγαρο του Ε.Β.Ε.Α., Ακαδημίας 7, (5ος όροφος)

 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Σε ποιους απευθύνεται:
Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε διαμεσολαβητές, δικηγόρους, επαγγελματίες στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντές, στελέχη επιχειρήσεων και γενικά επιχειρηματίες, είτε ως εξειδίκευση στην βασική εκπαίδευση των διαμεσολαβητών, είτε ως οδηγό επίλυσης των διαφορών στο χώρο εργασίας.
 
Ποιο είναι το Περιεχόμενο:
Το παρόν σεμινάριο έχει ως κύριο στόχο τα ειδικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη ζωή στην επιχείρηση. Θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν εξειδίκευση στην διαχείριση και επίλυση των διαφορών που αναφύονται, να καταλάβουν τις δυνατότητες που προσφέρει η διαμεσολάβηση στη μείωση του κόστους και του χρόνο των δικαστικών διενέξεων, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ακόμη και για τη δημιουργία «εσωτερικού εταιρικού διαμεσολαβητή». Επίσης, θα ενημερωθούν για το σημερινό εργασιακό καθεστώς και το θεσμικό πλαίσιο αυτού σε συνάρτηση με την εξωδικαστική επίλυση των συγκρούσεων ατομικών και συλλογικών.
 
Οι θεωρητικές γνώσεις θα εμπλουτισθούν με πρακτικές ασκήσεις καθ’ολη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Προσφέρεται ένα επιπλέον πρακτικό εργαστήρι εργασιακής διαμεσολάβησης διάρκειας 4 ωρών το οποίο θα εμψυχώσουν διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές ΥΔΔΑΔ.
 
Η σύγκρουση μέσα στην εταιρεία:
Η μετατροπή του μοντέλου της εργασίας στη σύγχρονη κοινωνία με βάση τον ορθολογισμό και οι οργανωτικές αλλαγές σε ορισμένους τομείς των επαγγελματικών μονάδων, αναστατώνει τις ιεραρχικές σχέσεις και δημιουργεί προσωπικές δυσκολίες στους εργαζόμενους που μπορούν να τους οδηγήσουν σε άγχος και σε συγκρούσεις που μπορούν να καταστρέψουν τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα στον χώρο της εργασίας.
Οι υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων και των στελεχών τους, οι δικηγόροι του εργατικού δικαίου και οι διαμεσολαβητές, αξιολογώντας την ικανότητα των ατόμων να ζήσουν την αλλαγή, απαιτείται να κατανοούν τις συγκρούσεις, να προσδιορίζουν τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να θέτουν σε εφαρμογή συστήματα βελτίωσης του εργασιακού κλίματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι συγκρούσεις μπορούν να χαρακτηρισθούν ως πραγματικές ευκαιρίες για ανάπτυξη, μετάβαση προς νέες συμμαχίες και λύσεις.
 
Η επιλογή της Διαμεσολάβησης:
Η Διαμεσολάβηση είναι μία διαδικασία με την οποία τα συγκρουόμενα μέρη προσφεύγουν σ’ έναν ουδέτερο τρίτο για να προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημά τους. Κατά την σύγκρουση, τα καταστροφικά συναισθήματα που καταλαμβάνουν τα εμπλεκόμενα μέρη κλιμακώνονται.
 
Έχει αποδειχθεί στην ευρωπαϊκή και διεθνή εργασιακή πρακτική ότι η χρήση των εργαλείων της διαμεσολάβησης συντελεί ώστε μετά από μία σύγκρουση να ξαναχτίσουν τα μέρη μία υγιή και βιώσιμη σχέση.   
 
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ*
 
16 Πέμπτη Απριλίου
09:00- 13:00     Κατανοώντας τα θέματα συγκρούσεων εντός της επιχείρησης 
13:00-14:00      Διάλειμμα –  Ελαφρύ Γεύμα
14:00-18:00      Θεσμικό – Νομικό Πλαίσιο
     
17 Παρασκευή Απριλίου
09:00- 13:00       Το προκαταρκτικό στάδιο της Διαμεσολάβησης
13:00-14:00         Διάλειμμα –  Ελαφρύ Γεύμα
14:00-18:00        Επιλέγοντας τα σωστά εργαλεία του Διαμεσολαβητή.
 
Σάββατο 18 Απριλίου (Εθελοντική συμμετοχή)
14:00 – 18:00         Εργαστήρι Πρακτικής Εξάσκησης
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:
Πολυξένη Τσιτσώνη, Δικηγόρος, Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ.
Εκπαιδευθείσα στην Εμπορική και Ένδο-Επιχειρησιακή Διαμεσολάβηση CMAP.
Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών TOOLKIT & ΚΕΔΙΠ.
MurielRousseau, Διαπραγματεύτρια, Διαμεσολαβήτρια Εργασιακών Συγκρούσεων στον χώρο των επιχειρήσεων.
Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια CMAP(*).
Εισηγήτρια – Εκπαιδεύτρια στις Διαπραγματεύσεις, Επίλυση διαφορών και Διαμεσολάβηση στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris Ι).
Επιστημονική Υπεύθυνη Επιχειρησιακών και Εργατικών Διαπραγματεύσεων – Διαμεσολάβησης στην Σχολή Εκπαίδευσης Δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίων (EFB).
(*) Το CMAP (Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας) δημιουργήθηκε το 1995 από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο των Παρισίων, κατέχει σήμερα ηγετική θέση στη Γαλλία και αποτελεί ένα από τα κυριότερα ευρωπαϊκά κέντρα διαχείρισης και επίλυσης των εμπορικών διαφορών.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :
Δέσποινα Πετρόγλου, Δικηγόρος Εργατικού Δικαίου στη Δ/νση Εργατικών Θεμάτων Σταθερής και Κινητής ΟΤΕ Α.Ε. Μέλος της συντακτικής ομάδας έκδοσης της  Ε.Δ.Κ.Α.
Αλεξάνδρα Ελευθερίου, Διευθύντρια Ομίλου Ανθρωπίνων Πόρων Printec .
Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Coach (PCC) International Coach Federation.
Μέλος της ΔΕ του ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) – ΕΕΔΕ.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
                                 ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΩΣ 31/03/2015    ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ 01/04/2015
ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ    320€    350€
 
ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ     
ένα άτομο                   370€    400€
άνω του 1 ατόμου     320€ κατ’ άτομο    350€ κατ’ άτομο
 
ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
•  Για πληρωμή με μετρητά θα εξυπηρετηθείτε από την Γραμματεία του Κέντρου Διαμεσολάβησης Ε.Β.Ε.Α. στο 2ο όροφο.
 
• Για πληρωμή μέσω κατάθεσης δίνεται ο λογαριασμός του Ε.Β.Ε.Α στην Τράπεζα Πειραιώς, IBAN : GR 95 0172 0500 0050 5004 1544 479 με την ένδειξη «Διαμεσολάβηση» και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος.
(Αποστολή της απόδειξης κατάθεσης της τράπεζας στο   fax: 210 3616464)
 
*Στο κόστος περιλαμβάνεται πέραν της εκπαίδευσης, η παροχή εκπαιδευτικού υλικού.  
*Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στην ελληνική και αγγλική/γαλλική γλώσσα με σύγχρονη διερμηνεία.
*Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.
 
 
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε το Ηλεκτρονικό δελτίο συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 14 Απριλίου 2015.
Πληροφορίες στο Κέντρο Διαμεσολάβησης Ε.Β.Ε.Α., στα τηλ.: 210 3625903, 210 3382231, 210 3624341 και e-mail: person1@acci.gr.

Lawjobs