Ενίσχυση του κράτους δικαίου στη Διεθνή Τράπεζα (25/05/2012)

0

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή 25 Μαΐου η Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Σύμβουλος του World Bank Group Ms. Anne-Marie Leroy. Θα μιλήσει με θέμα «Ενίσχυση του κράτους δικαίου στη Διεθνή Τράπεζα» στην αφιερωμένη στον Μανουήλ Χρυσολωρά εκδήλωση που διοργανώνει την ημέρα εκείνη στις 7 μ.μ. ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στα κεντρικά γραφεία του, (Αχαιού 16, Κολωνάκι, Αθήνα).

Η ενδιαφέρουσα διάλεξη, λόγω της επικαιρότητας του θέματος αλλά και της προσωπικότητας που το θέτει, θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική.

Οι διεθνείς διαλέξεις «Μανουήλ Χρυσολωράς» είναι ένας θεσμός που καθιέρωσε ο EPLO από το 2001, στη μνήμη του Έλληνα λόγιου, ο οποίος αποτελεί σύμβολο της ελληνικής συνεισφοράς στην αναβίωση της ευρωπαϊκής παιδείας.

Ομιλητές έχουν διατελέσει σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο κ. Αλέκος Μαρκίδης, πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου,  ο καθηγητής κ. Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ο κ. Ronny Abraham, Conseiller d’Etat, Δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο καθηγητής J.H.H. Weiler της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης, ο καθηγητής M. Vietti, πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας και Πρόεδρος της Βουλής, Δρ. Μichael Frendo, κ.ά.