Εξελίξεις στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας [13/2]

0

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εξελίξεις στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας», στις 13/02/2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές νομικής, σε διδάκτορες νομικής, δικηγόρους καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ο οποίος δραστηριοποιείται ή είναι εξοικειωμένος στον/με τον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας, της τεχνολογίας ή/και της βιομηχανίας ψυχαγωγίας.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να σκιαγραφηθούν οι τάσεις και οι σύγχρονες εξελίξεις στον συνεχώς μεταβαλλόμενο τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και να σχολιαστούν ζητήματα που διαχρονικά απασχολούν τον ερμηνευτή και εφαρμοστή του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο πρακτικό αποτύπωμα των παραπάνω.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Οι σύγχρονες τάσεις στη συλλογική διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων με έμφαση στη χορήγηση πολυεδαφικών αδειών χρήσης μουσικών έργων

  2. Τεχνητή νοημοσύνη: Μία νέα εποχή για το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας

  3. Η νέα Οδηγία 2019/790/EE (DSM Directive): Προκλήσεις και προοπτική για το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας

  4. Επαναπροσδιορισμός της ευθύνης των παρόχων υπηρεσιών στην κοινωνία της πληροφορίας

  5. Η προστασία του λογισμικού στο πλαίσιο των κανόνων προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας: ειδικότερα η περίπτωση του μεταχειρισμένου λογισμικού

  6. Πνευματική Ιδιοκτησία και δημιουργία πληροφοριακών μονοπωλίων: Η τάση διεύρυνσης των εμπορικών μυστικών

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου

Δικηγόρος, LL.M., Διαχειρίστρια Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου & Συνεργάτες.

Λήδα Σπυρίδωνος

Δικηγόρος, LL.M. Senior Associate στη Δικηγορική Εταιρεία Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου & Συνεργάτες.

Γεωργία Σταυροπούλου

LL.M. Senior Associate στη Δικηγορική Εταιρεία Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου & Συνεργάτες.

Ιωάννης – Αλέξανδρος Φαρχούντ

LL.M., υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Humboldt-Universität zu Berlin , Senior Associate στη Δικηγορική Εταιρεία Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου & Συνεργάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο  seminars@cecl.gr.