spot_img
spot_img
ΑρχικήLaw NewsΣυνέδρια - ΕκδηλώσειςΙατρικό Δίκαιο στην Πράξη (10-11/07/15)

Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη (10-11/07/15)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Το “Ιατρικό Δίκαιο στην Πράξη” είναι ένα συνέδριο, που θα γίνει στη Νάξο, στο Συνεδριακό Κέντρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Ενετικό Κάστρο, 10 και 11 Ιουλίου 2015. Απευθύνεται σε νομικούς και ιατρούς με σκοπό να συνδράμει στα καθημερινά νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρώτοι κατά την ανάληψη υποθέσεων ιατρικής ευθύνης, οι τελευταίοι κατά την ιατρική τους πρακτική. 
Διοργανώνεται από το Δικηγορικό Σύλλογο Νάξου, το Νομικό Φροντιστήριο ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ και την ιστοσελίδα www.iatrikodikaio.com.
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει γεύμα, ξεναγήσεις, εκδρομή συνοδών, παράλληλες   δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλα διαλείμματα ώστε ομιλητές και ακροατές να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επαφών μέσα στα παραδοσιακά σοκάκια και δίπλα στις πασίγνωστες παραλίες της Νάξου.

Η τεχνική του Ιατρικού Δικαίου από τους πιο έμπειρους στην πράξη
Με το πέρας του «ιατρικονομικού» αυτού «φροντιστηρίου», ο συμμετέχων δικηγόρος θα γνωρίζει α) τεχνικούς ψυχιατρικούς και ιατρικούς όρους β) ποιες είναι οι σημαντικές διατάξεις και νόμιμες βάσεις της αγωγής ιατρικής ευθύνης ή β) ποιους αμυντικούς ισχυρισμούς να επικαλεστεί και γ) πως εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις από τα ελληνικά δικαστήρια και πειθαρχικά ιατρικά όργανα.
Πρόληψη από Ιατρική Ευθύνη στην καθημερινή πρακτική.
Με το πέρας του «ιατρικονομικού» αυτού «φροντιστηρίου», ο συμμετέχων ιατρός θα λάβει χρήσιμες πληροφορίες για το α) πως πρέπει να δράσει προληπτικά ώστε να καλυφθεί πίσω από το γράμμα του νόμου σε ζητήματα αστικής ή ποινικής ιατρικής ευθύνης β) πώς να εξασφαλίσει διοικητικές άδειες για τεχνικές και μηχανήματα και γ) τι επιτρέπεται και τι όχι κατά την άσκηση και διαφήμιση του επαγγέλματός του. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://seminar.iatrikodikaio.com.
 

spot_img

Lawjobs